دسر خوشمزه و دلچسب ایرانی ها

فرنی یک دسر مقوی و خوشمزه برای افطاریه که همه ذائقه ها رو راضی می کنه. کمتر کسیه که از مزه فرنی با آرد برنج یا فرنی با نشاسته ذرت بدش بیاد. طرز تهیه فرنی هم خیلی راحته و حتی اگه آشپزی هم بلد نباشی می تونی با خوندن این مطلب خودت فرنی درست کنی.طرز تهیه فرنی برای افطار می تونه با تزیین همراه باشه ولی تهیه فرنی مقوی برای نوزاد بدون تزیین هست. در اینجا طرز تهیه فرنی خوشمزه و مقوی رو با چند روش ساده برات میگم.

 

5 دقیقه برای آماده سازی و یک ربع هم برای پخت فرنی زمان لازمه و در کل 20 دقیقه ای آماده میشه.

  •  1 لیوان آرد برنج
  • 3 لیوان شیر
  • 3 لیوان آب
  • 2/3 لیوان شکر
  • 3 ق غ گلاب
  • زعفران اختیاری

این خوراکی یادسر آرد برنج خود را با ، شکر و آب را هم بزن تا یکنواخت بشه روی شعله خیلی کم این مواد رو حرارت بده و مرتب هم بزن تا فرنی ته نگیره و گلوله نشه. وقتی به جوش اومد و داشت خودشو می گرفت، شیر رو کم کم اضافه کن و باز هم بزن. بین 5 تا 10 دقیقه بعد غلظت مواد مناسب میشه اون موقع گلاب و زعفران را هم اضافه کن و بزار به حدی که دوست داری غلیظ بشه.

فرنی خواص زیادی داره و اگر به جای شکر از عسل، شیره انگور یا خرما استفاده کنی و به اندازه هم بخوری، می تونه در رژیم غذایی لاغری هم استفاده بشه. تهیه فرنی ساده اس و خیلی هم خوش خوراک و مقویه ولی باید در حد اعتدال مصرف بشه و زیاده روی در خوردن فرنی توصیه نمیشه.

  • 1 پیمانه شیر
  • 2 قاشق آرد برنج
  • شکر در صورت تمایل ½ پیمانه
  • موز خورد شده یا پوره موز ½ پیمانه

فرنی را طبق دستور قبل تهیه کن موقع سرو، یک لایه موز و یک لایه فرنی در ظرف دلخواه بریز به همین راحتی. میشه به فرنی کمی زعفران یا پودر کاکائو هم اضافه کرد که کاملا سلیقه ایه. فرنی برای افطار دسر مناسبیه.  بعضی از بهترین کافه ها برای ساعات افطار فرنی هم سرو می کنن.

  • 1 لیوان نشاسته ذارت
  • 1 لیوان آب سرد
  • 4 لیوان شیر
  • 1/5 لیوان شکر
  • ½ لیوان گلاب
  • 1 قاشق هل کوبیده یا پودر پسته

ابتدا نشاسته را در یک لیوان آب حل کن و از صافی عبور بده تا ناخالصی هاش گرفته بشه حالا 2 لیوان شیر را به آن اضافه کن و روی شعله ملایم با قاشق چوبی مرتب هم بزن و بقیه شیر رو هم کم کم اضافه کن. حالا شکر، گلاب و مغز هل را هم اضافه کن و مرتب هم بزن تا کمی غلیظ تر از ماست بشه.

شیرینی فرنی رو میشه با توجه به ذائقه کم یا زیادتر کرد. یکی دوبار که فرنی درست کنی، غلظت و جا افتادنش هم دستت میاد. همین امروز دست به کار شو و یک فرنی خوشمزه برای افطار تهیه کن و با گلاب، پود رپسته، پودر شکلات و هر چیزی که دوست داری تزیینش کن.

ارسال دیدگاه