فرنی دسری خوشمزه

فرنی یک دسر است که از ترکیب آرد برنج و شیر یا نشاسته و شیر به دست می‌آید. از این دسر به عنوان یک میان وعده‌ی شیرین استفاده می شود ولی اکثر ایرانی ها آن را بیشتر در ماه مبارک رمضان تهیه می کنند. همچنین بسیاری از فرنی به عنوان غذای کمکی کودک استفاده می‌کنند.فرنی به دو صورت گرم و سرد سرو می‌شود و هرکدام طرفدار خودش را دارد.

مواد لازم

نشاسته ۱ پیمانه

آب سرد ۱ پیمانه

شیر ۴ پیمانه

شکر یک و نیم پیمانه

گلاب نصف پیمانه

مغز هل کوبیده ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه فرنی

  1.  نشاسته را با یک پیمانه آب مخلوط و حل کنید یا اینکه نشاسته را در یک پارچه مَلمَل یا تنظیف بریزید و داخل یک پیمانه آب قرار دهید.
  2. سپس شیره آن را بگیرید تا اگر مواد خارجی در نشاسته باشد به این صورت گرفته شود.
  3. نشاسته حل شده را با دو پیمانه شیر مخلوط کنید و روی آتش ملایم بگذارید و با قاشق چوبی آن را هم بزنید تا گلوله نشود.
  4. بقیه شیر را به تدریج با نشاسته مخلوط کنید و مرتب هم بزنید.
  5. سپس شکر، گلاب و مغز هل کوبیده یا وانیل را به آن بیفزایید و هم بزنید. 
  6. وقتی خوب غلیظ شد، آن را امتحان کنید یعنی با کفگیر روی آن خطی بکشید؛ اگر جای کفگیر به جا ماند، فرنی آماده است.
  7. سپس آن را در ظرف های یک نفره یا در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

نکاتی که باید در تهیه فرنی نشاسته رعایت شود

– این نوع فرنی زودتر از فرنی آرد برنج به غلظت می رسد.

– اگر آب گرم باشد نشاسته در آن گوله گوله می شود.

– بهتر است فرنی در ظروف پیرکس درست شود تا رنگش کدر نشود.

– از هر دو نوع این فرنی ها میتوانید در ماه رمضان و موقع افطار استفاده کنید.

ارسال دیدگاه