بیماران مبتلا به قند خون

دیابت ، که اغلب به عنوان دیابت قندی توسط پزشکان بکار می رود ، توصیف گروهی از بیماری های متابولیک است که در آن فرد گلوکز خون ( قند خون ) بالایی دارد . که این امریا به دلیل تولید ناکافی انسولین است و یا به این علت است که سلول های بدن به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند و یا ممکن است هر دوی این عوامل دخیل باشند .

بیماران مبتلا به قند خون بالا معمولا تکرر ادرار دارند و به طور فزاینده ای احساس تشنگی و گرسنگی می کنند .

1) دیابت نوع یک

در این نوع از دیابت ٬ بدن انسولین تولید نمی کند. بعضی از مردم ممکن است این نوع دیابت را ٬ دیابت وابسته به انسولین ، دیابت نوجوانی یا دیابت زودرس بنامند. افراد معمولا قبل از 40 سالگی٬ اوایل دوره بزرگسالی و یا سالهای نوجوانی به دیابت نوع یک مبتلا می شوند .
درصد شیوع دیابت نوع 1 به هیچ وجه قابل مقایسه با دیابت نوع 2 نیست.. تقریبا 10 ٪ از تمام موارد دیابت نوع 1 است.
بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 به تزریق انسولین برای بقیه عمر خود احتیاج دارند . آنها همچنین باید سطح گلوکز خون خود را با انجام آزمایشات منظم و پیروی از یک رژیم غذایی خاص در سطح مناسبی نگه دارند.

2) دیابت نوع 2

در این نوع از دیابت ٬ بدن برای عملکرد مناسب٬ به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند ، یا سلولها در بدن به انسولین واکنش نشان نمی دهند ( مقاومت به انسولین ) . حدود 90٪ از همه موارد دیابت در سراسر جهان از این نوع است.

برخی از مردم ممکن است بتوانند با کاهش وزن ٬ پیروی از رژیم غذایی سالم ٬ ورزش های مختلف و نظارت بر سطح قند خون خود ٬علائم دیابت نوع 2 خود را کنترل کنند. با این حال ، دیابت نوع 2 به طور معمول یک بیماری پیشرونده است ( به تدریج بدتر می شود ) و بیمار احتمالا در نهایت نیاز به دریافت انسولین خواهد داشت.

انواع انسولین را بشناسید : انسولین گلارژین ، انسولین آسپارت ، انسولین رگولار ، انسولین ایزوفان

افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی نسبت به افراد با وزن متناسب در معرض خطر بسیار بالاتری به ابتلا به دیابت نوع 2 هستند . مخصوصا افرادی که مقدار زیادی چربی احشایی دارند ، که به عنوان چاقی مرکزی ، چربی شکم، و یا چاقی شکمی شناخته می شود، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع از دیابت هستند. داشتن اضافه وزن و چاقی ٬ باعث آزادسازی مواد شیمیایی خاصی در بدن می شود که می تواند سیستم های قلبی عروقی و متابولیک بدن را بی ثبات کند .

داشتن اضافه وزن ، عدم فعالیت جسمانی و خوردن غذاهای ناسالم ٬ همه و همه به خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه امپریال لندن٬ نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه در روز٬ می تواند درصد ابتلا به دیابت نوع 2 را 22٪ بالا ببرد
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با افزایش سن بیشتر می شود.با اینکه کارشناسان دلیلش را بدرستی نمی دانند ، اما معتقدند که عصر ما تمایل بیشتری به افزایش وزن و کم تحرکی دارد.. افرادی که یکی از بستگان نزدیک آنها ٬دیابت نوع 2 داشته است، مردم خاورمیانه، آفریقا، یا تبار آسیای جنوبی نیز در معرض خطر بالاتری به ابتلا به این بیماری هستند .
دیابت نوع 2 ٬ مردانی را که سطح تستوسترون پایینی دارند بیشتر تهدید می کند. محققان دانشگاه ادینبورگ ، اسکاتلند، می گویند که کم بودن میزان تستوسترون با مقاومت به انسولین رابطه مستقیم دارد.

3) دیابت حاملگی

این نوع از دیابت٬ روی زنان باردار تاثیر دارد. برخی از زنان دارای سطوح بسیار بالایی از گلوکز در خون خود هستند ، و بدن انها قادر به تولید انسولین کافی برای انتقال گلوکز به سلول ها نیست، و در نتیجه به تدریج منجر به افزایش سطوح گلوکز می شود .

تشخیص دیابت بارداری در دوران بارداری مقدور است.

اکثر بیماران مبتلا به دیابت حاملگی می توانند دیابت خود را با ورزش و رژیم غذایی کنترل کنند. بین 10 ٪ تا 20٪ از آنها نیاز به دریافت برخی از انواع داروهای کنترل کننده گلوکز خون دارند. دیابت حاملگی تشخیص داده نشده یا کنترل نشده می تواند خطر ابتلا به عوارض در طول زایمان را افزایش دهد. نوزاد ممکن است بزرگتر از حد طبیعی باشد.

دانشمندان موسسه ملی بهداشت، درمان و دانشگاه هاروارد دریافتند که زنانی که رژیم غذایی قبل از بارداری آنها٬ دارای مقادیر زیادی چربی حیوانی و کلسترول بوده است در مقایسه با همتایان خود که رژیم غذایی کم کلسترول و کم چربی داشته اند ریسک بالاتری برای ابتلا به دیابت بارداری دارند.

دیابت لب مرز چیست؟

اکثریت قریب به اتفاق بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ٬ در ابتلا مبتلا به دیابت مرزی بوده اند. سطح گلوکز خون این افراد بالاتر از حد طبیعی است، اما نه به اندازه ای که به عنوان دیابت تشخیص داده شود .سلول ها در بدن در حال مقاوم شدن به انسولین هستند.
مطالعات نشان داده است که حتی در دیابت مرزی نیز برخی از آسیب ها به سیستم گردش خون و قلب ممکن است رخ دهد.

دیابت یک اختلال متابولیکی است:

دیابت به عنوان یک اختلال سوخت و ساز بدن طبقه بندی می شود. متابولیسم اشاره به فرایندی دارد که در آن بدن غذای هضم شده را برای تولید انرژی و رشد استفاده می کند. بیشتر آنچه که می خوریم به گلوکز تجزیه می شود. گلوکز یک نوع قند در خون است و منبع اصلی سوخت برای بدن ما.

هنگام هضم غذا ، گلوکز وارد جریان خون می شود. سلول ها از گلوکز برای تولید انرژی و رشد استفاده می کنند. با این حال ، گلوکز بدون حضور انسولین نمی تواند به سلول های بدن وارد شود .انسولین امکان نفوذ گلوکز به سلول ها را فراهم می کند .

انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید می شود . پس از غذا خوردن، لوزالمعده به طور خودکار مقدار کافی از انسولین را برای انتقال گلوکز موجود در خون به سلول ها تولید می کند، به محض اینکه گلوکز وارد سلول می شود ، سطح قند خون افت می کند .
فرد مبتلا به دیابت شرایطی دارد که در آن مقدار قند موجود در خونش بیش از حد بالاست. علتش این است که یا بدن انسولین تولید نمی کند ٬ یا میزان انسولین تولیدی کافی نیست و یا دارای سلول هایی است که به درستی به انسولینی که لوزالمعده تولید میکند پاسخ نمی دهند. این قند خون زیادی٬ در نهایت از طریق ادرار از بدن دفع می شود. بنابراین، حتی اگر خون دارای مقدار زیادی گلوکز هم باشد ، با اینحال سلول ها آن را برای تولید انرژی و رشد دریافت نمی کنند.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *