همه چیز درباره سالاد سزار

سالاد سزار از سالادهایی است که در ایران هم خیلی معروف است و آن را می توانید در منوی رستوران های ایتالیایی پیدا کنید. این سالاد از سالادهای پرطرفدار ایتالیایی است که خیلی ها طعم آن را دوست دارند.

تاریخچه سالاد سزار
پیشینه تهیه و در کل ابداع این سالاد به صاحب رستورانی به نام سزار کاردینی (Caesar Cardini) می‌رسد. سزار کاردینی مهاجری از ایتالیا بود که در مکزیک و ایالات متحده به فعالیت در زمینه صنعت غذا و رستوران‌داری پرداخت.

کاردینی علیرغم زندگی در ساندیگو (San Diego)، برای گریز از محدودیت های موجود در شهر تیجوانا (Tijuana) – شهری در شمال غربی مکزیک که در مرز جنوبی ایالات متحده قرار دارد- مشغول به کار شد.

دختر سزار کاردینی، رزا کاردینی (2003-1928) در رابطه با این سالاد اینگونه بیان می‌کند: پدرم هنگامی که در چهارم جولای 1924 با عجله تخته آشپزخانه را درون ظرفی خالی نمود، این سالاد به دست آمد.

کاردینی این سالاد را با تمام آنچه در دست داشت، در واقع با کمی استعداد و پرتاب محتویات باقی مانده توسط آشپز به داخل ظرفی دیگر تهیه کرد.

البته برخی از کارمندان کاردینی نیز اعالام کرده‌اند مبتکر سالاد سزار آن‌ها بوده‌اند. جولیا چالد (Julia Child) می‌گوید در سال 1920 هنگامی که کودکی بیش نبوده سالاد سزار را در رستوران کاردینی خورده است.
اولین مستندات و مدارک مربوط به سالاد سزار به سال 1946 می‌رسد. هنگامی که مقاله نویس یک روزنامه به نام دوروتی کیلگلن (Dorothy Kilgallen) اینگونه نوشت: یکی از نقاط عطف صنعت غذا در هالیود همین سالاد سزار است، که توسط خانه استیک گیلمور به اهالی نیویورک معرفی شد.

سالاد سزار ترکیب پیچیده‌ای دارد که سال‌ها برای بدست آوردن آن زمان صرف شده است. دارای مقدار زیادی سیر، تخم مرغ سرد خرد شده، نان برشته یا سرخ شده، ماهی کولی، پنیر پارمسان، روغن زیتون، سرکه و مقدار زیادی فلفل سیاه است.

مواد تشکیل دهنده در بسیاری از دستورالعمل‌ها 
• کاهو
•روغن زیتون
•سیر له شده
•نمک
•فلفل سیاه
•آب لیمو
•سس ووسترشر
• تخم مرغ نیم پز یا آب پز
• پنیر پارمزان رنده شده
• نان تست برشته یا سرخ شده

تنوع سالاد سزار
یکی از متداول‌ترین نوع سالاد سزار آن است که با مرغ گریل شده طعم دار می‌شود. با این وجود تنوع بسیار زیادی در مورد تهیه سالاد سزار وجود دارد، برخی از آن‌ها عبارتند از:
• گونه های دیگر از کاهو
• ماکیان کبابی (اغلب مرغ)، گوشت، سخت پوستان، و یا ماهی
• پنیر رومانو
• ماهی کولی
•بیکن (گوشت نمک سود)
استفاده از تخم مرغ نیم پز به سبب وجود باکتری سالمونلا و از طرفی استفاده از تجم مرغ در سس‌ها ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد. هر چند گفته می شود هنگام پخت سس دما به حدی بالا می‌رود که این باکتری‌ها کشته و از بین بروند.

باز هم در بسیاری موارد تخم مرغ از دستورالعمل حذف شده و یا از تخم مرغ پاستوریزه و یا کاملا پخته استفاده می‌شود. در مواردی نیز می‌توان به جای تخم مرغ نیم پز از ماست، سس مایونز، روغن و سرکه در سالاد استفاده کرد.

ارسال دیدگاه